In 1920 gingen enkele scouts met de stootkar op paaskamp. Dat was het begin, het begin van hét avontuur van de landscouts en de scoutsharmonie van Sint-Leo.
Niet zo heel veel later was er ook de start van het avontuur van de zeescouts van Sint-Leo.

Een lange inleiding om te zeggen dat we in 2020 van plan waren om ferm te vieren. En toen? Toen kwam corona …Tijdens de lockdowns waren we al blij dat we online activiteiten konden organiseren. Daarbij een zeer fijne jubileumactiviteit: “Sint-Leo 100uit: Eropuit vanuit je kot”.

Later kon er voor de scouts al eens iets meer, maar met vele beperkingen: alleen buiten, in zeer beperkte groepen, handen ontsmetten, …

Voor de harmonie was het van maart 2020 tot ergens februari 2022 nagelbijten. Samen musiceren zat er lang niet in. Af en toe mocht het met 2 meter afstand tussen de muzikanten.

Eenmaal corona “definitief” voorbij leek durfden we weer te plannen om te feesten.

Zo hadden we in mei 2022 een zeer mooi concert van de Scoutsharmonie samen met Astrid Stockman in het Concertgebouw van Brugge. Wellicht was het een jarenlange droom van vele muzikanten om eens in het Concertgebouw te concerteren die uitkwam.

Ook in mei was er de Ceciliaviering. Een “inhaalviering” van 2020 en 2021. Na een huldezitting hadden we een zonovergoten tuinreceptie in de Kluis.

100jarige verenigingen krijgen, naast subsidies, een ontvangst door de stad op het stadhuis.
Het werd een zeer scoutse avond in oktober 2022. Eerst op de burg met een gesjorde toren, een boot en een klein optreden van de harmonie. Daarna in de Gothische zaal met alle leiding, alle medewerkers en alle muzikanten en volgende sprekers: Minister Benjamin Dalle, Burgemeester Dirk De fauw, Assistent Verbondsvoorzitter Ellen Janssens en natuurlijk onze voorzitter Karel Van Acker.

Corona had ook zijn voordelen. De tentoonstellingsploeg had al verscheidene jaren hard gewerkt om ons te vergasten op een uitgebreide, diepgaande tentoonstelling. Plots hadden ze wat meer tijd … en ze hebben die goed besteed. In november 2022 werd een week lang een stadshal gevuld met een hudo, een klein kamp, een boot, maar vooral met vele verhalen, foto’s en filmpjes. Kortom, een magisch overzicht van onze 102-jarige geschiedenis.

En nu komen we aan de laatste activiteiten:
daaguit: een namiddag vol uitdagingen in het Minnewaterpark

en de BBQ, voor alle leden, oud-leden en sympathisanten

Beiden vinden plaats op 6 mei 2023.

Klik op onderstaande foto’s om meer te weten en je in te schrijven.

Sint-Leo 100uit: daaguitSint-Leo 100uit: BBQ